Cursuri de Web Design – Grafica Web

Cursuri de Web Design – Grafica Web

Descriere Cursuri de Web Design – Grafica Web

Web Design – GRAFICA WEB
32 ore pregatire teoretica + 8 ore pregatire practica – Proiect
Pret: 690 RON

Include:
Grafica rastru – GIMP (12 ore)

In grafica rastru (sau bitmap), formatul de memorare a imaginii este la nivel de punct / pixel / bit. Definirea imaginii este echivalenta cu definirea starii fiecarui punct. Starea unui punct este data de culoarea lui.

GIMP este un program open source, multi-platforma pentru editarea de imagini sau grafica de tip rastru (sau bitmap). GIMP este acronim pentru GNU Image Manipulation Program (program GNU pentru manipularea imaginii), fiind destinat diverselor modificari, a compozitiei, editarii sau constructiei imaginilor.

1. Culori si grafica pe Web;
2. Formate de fisiere grafice;
3. Optimizarea imaginilor;
4. Utilizare GIMP (interfata GIMP, unelte, tipuri de fisiere, vizualizare, selectii, straturi, pictarea, editarea, masti si canale, retusarea fotografiilor, lucrul cu textul, instrumentul stilou, forme vectoriale si cai de decupare, efecte speciale, administrarea culorilor, felierea imafinilor, imagini animate).

Grafica vectoriala – INKSCAPE (12 ore)

In grafica vectoriala, imaginea este obtinuta prin compunerea unor coordonate grafice, la care formatul de memorare este de tip vectorial. Spre exemplu, un segment de dreapta este memorat prin coordonatele punctelor de capat, iar un cerc prin coordonatele cercului si dimensiunea razei. Avantajul major al acestui tip de grafica este ca desenele realizate pot fi scalate intr-o plaja foarte mare, fara a pierde din calitatea originala. Puteti realiza miniaturi abia vizibile sau afise enorme plecand de la acelasi desen original. Un alt avantaj il mai poate reprezenta si dimensiunea redusa a fisierului grafic.

Programul Inkscape este o aplicatie open source, multi-platforma. Cu el puteti realiza toata grafica necesara unui site web (butoane, imagini de fond, antete, meniuri, etc.), dar si orice element de grafică folosita pentru publicații tipărite.

1. Notiuni de grafica vectoriala;
2. Utilizare Inkscape (Interfata Inkscape, unelte, tipuri de fisiere, vizualizare, controlul documentelor, si al paginilor, asistenti pentru masuratori si desene, comenzi pentru obiecte, linii, taierea si conturarea, aranjarea obiectelor, lucrul cu textul, culori, efecte speciale, lucrul in 3D).

Aplicatii practice (8 ore)
Editarea si optimizarea imaginilor, crearea butoanelor si a barelor de navigare, icons, site templates.

Proiect practic (8 ore)
Realizarea unui portofoliu de lucrari reprezentand: editare / prelucrarie / optimizare imagini, seturi de butoane Web, bare de navigare, icon-uri si template-uri ale site-urilor Web.

Cursuri interesante:

    None Found


Aceasta pagina a fost vizualizata de doritori de cursuri.

Daca doriti sa cumparati un curs, va rugam completati formularul din dreapta paginii. Multumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *