Skip to content

CURSURI GRATUITE PENTRU VIITORI IT-IȘTI

CURSURI GRATUITE PENTRU VIITORI IT-IȘTI

Un tânăr recent mutatîn Râmnicu Vâlceaoferă o lecţie rară de generozitate.Cătălin şi-a investit toate economiile pentru a crea infrastructura necesară pentru instruirea a zeci de vâlceni în domeniul IT. Lecțiile sunt gratuiteiar, după absolvire, cursanţii vor fi ajutaţi să se angajeze în domeniul IT.De la începutul acestui an, tânărula investit nu mai puţin de 10.000 de euro în acest proiect.

După ce a trăit ani buniîn Bucureşti şi a predat cursuri de reţelistică atât în cadrul Universităţii Politehnice, câtşi pentru angajaţii unor firme private, Cătălin Vasile a decis că are nevoie de o schimbare. Aşa că s-a mutat la Râmnicu Vâlcea, un oraş liniştit unde a găsit susţinere pentru a pune bazele unui proiect care ajută la formarea de viitori IT-işti.

Cu fonduri proprii, Cătălina dotat cu laptop-uri un laborator de informatică pe care l-a amenajat într-un spaţiu pus la dispoziţie de conducerea bibliotecii judeţene din Râmnicu Vâlcea. Tânărul nu şi-a pus la bătaie doar economiile pentru a realiza acest proiect, ci şi tot timpul liber pe care-l are, căci el este cel care predă cursul IT.

36 de tineri din Vâlcea învaţă în acest moment să folosească sistemul de operare Linux, sistem folosit cu precădere pentru gestionarea serverelor.După finalizareacursului, ei vor primi o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi vor fi ajutati să se angajeze. Cursurile sunt gratuite şi se derulează până în luna iunie a anului viitor. Singura cerinţă pe care trebuie să o îndeplinească toţi cei înscrişi este să dea dovadă de seriozitate şi să nu lipsească de la ore.

De la începutul acestui an, Cătălin a investit 10.000 de euro pentru a înființa asociația prin care derulează proiectul, pentru a crea parteneriate cu firmele de IT și pentru a crea infrastructura necesară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *