Intreaba un expert – Ilie Dragan

Asa cum va ziceam, pe CursuriAZ puteti discuta cu experti in dezvoltare personala, care sa va ajute sa evoluati mai bine profesional.

Domnul Ilie Dragan va raspunde in perioada urmatoare la intrebarile voastre (trebuie doar sa le postati in comentariile acestei pagini)

DESPRE ILIE DRAGAN, MBA, PMP

Ilie DraganPregatirea professionala include 2 programe de MBA – 2005 MBA  specializare Marketing – University of Ottawa/HEC Montreal/ASE Bucuresti si 2010 – Professional MBA – Specializare Process and Project Management  – Executive Academy of Vienna , Cursurile Colegiului National de Aparare si Leadership Institute Master Class – Project Management Institute.

Incepand cu anul 1999 a activat in management de proiect in diverse roluri si functii, de la membru al echipei de proiect pana la manager de proiect si manager de program iar din anul 2005 este PMP.

In 2006 a fondat  European Project Consulting, firma de consultanta ce activeaza in domeniul fondurilor europene, managementului de proiect si al pregatirii profesionale, cu activitate in tara si strainatate.

Este trainer acreditat “Rita Mulcahy” si European Project Consulting devine distribuitor unic pentru Romania a produselor si serviciilor RMC Project Management.

Publicatii de specialitate:

Coautor a 2 carti despre procesul de accesare al fondurile europene, publicate de echipa European Project Consulting:

“Elaborarea Proiectelor cu finantare din fondurile structurale pentru IMM-uri” ,2007

“Fonduri structurale pentru administratia publica – Elaborarea si Implementarea proiectelor in  perioada de programare 2007 – 2013”, 2008

Coautor al studiului “Gradul de maturitate in management de proiect al organizatiilor romanesti implicate in procesul de absorptive al fondurilor europene”, 2010

Membru in echipa restransa de traducere in limba romana a PMBoK ,2010

Cursuri interesante:


Aceasta pagina a fost vizualizata de doritori de cursuri.

Daca doriti sa cumparati un curs, va rugam completati formularul din dreapta paginii. Multumim.

  14 comments for “Intreaba un expert – Ilie Dragan

 1. Theodor V.
  18/10/2010 at 4:52 pm

  Buna ziua.

  Vad ca aveti 2 MBA-uri. Cu ce va ajuta? Ce ati invatat la ele? Se justifica investitia de timp si bani? Ati primit mai multi bani la salariu? Ati crescut mai repede profesional?

  Multumesc

 2. 20/10/2010 at 3:43 pm

  Intrebare pertinenta si interesanta. Multumesc pentru provocare.
  Raspunsul la intrebare ar trebui sa vina nu doar de la mine ci si de la cei care ma cunosc in viata particulara sau de business, si ar putea sa spuna in ce fel am evoluat de-a lungul acestei perioade. Partea mea de raspuns:
  este mai putin important faptul ca este MBA sau un un alt curs de tip “executive education”, important este sa continui sa te pregatesti si sa te imbogatesti cu fiecare nou training sau workshop. Chiar daca ai senzatia ca le stii pe toate nu ezita, daca timpul si banii iti permit, sa fii in continuare cursant. Sunt experiente noi care te slefuiesc in bine fara sa iti dai seama. Ce iti aduce in plus un MBA ? Mai multe lucruri din care
  enumar: cunostinte aprofundate intr-un anumit domeniu(depinde foarte mult cine sunt profesorii si ce background au), competitie in raport cu ceilalti colegi (astfel incat vei afla ca nu esti cel mai bun), bucuria de a lucra la proiecte comune, apartenenta la o comunitate de business, prieteni noi, business-uri noi, increderea ca poti mereu mai mult, cateva litere dupa nume (uneori confera mai multa greutate vorbelor tale sau constituie un diferentiator), capacitatea de a intelege ce ti se intampla si nu in ultimul rand un atu in ceea ce priveste rolul, pozitia si salariul in organizatie (un rol important il joaca capacitatea angajatorului de a te considera un “asset” pentru organizatie si un competitor care ii ameninti pozitia). Eu am avut oportunitatea sa urmez doua, din simplul motiv cel de-al doilea reprezenta la acea data singurul program educational aprofundat de “project management” si astfel am putut sa imi implinesc nevoia de cunostinte in “project management”. Referitor la pret, este foarte dificil de cuantificat care este nivelul “care merita”. Eu cred ca merita si acest lucru este mult mai vizibil atunci cand ai propriul “business”. Ilie

 3. Igna Cezara
  27/10/2010 at 5:46 pm

  Buna ziua,

  Imi puteti recomanda unde pot sa fac un curs pe fonduri europene cu obtinerea certificarii- iar aici ma refer la certificarea mea, nu a autorizatie sau a certificarii pe care o are institutia.

  Cu respect,

  Igna Diana Cezara

 4. 27/10/2010 at 8:21 pm

  Buna seara,

  In ceea ce priveste fondurile europene, nu cred ca exista la aceasta data un curs care acopere toata problematica legata de acestea. Insa, exista cursuri care fie doar va introduc in aceasta “noua industrie”, fie care incearca sa va indrume in scrierea cererilor de finantare sau unele despre “managementul proiectelor” cu aplicabilitate in domeniul mentionat. Exista destui furnizori , printre care si compania la care activez (www.eupc.ro) , dar va recomand ca primul criteriul in alegerea cursului ,sa nu fie compania, ci trainerul care va tine acest curs. Este important ca trainerul sa fie o persoana care activeaza in domeniu si nu povesteste doar din teorie.

  In ceea ce priveste certificarea,exista un standard ocupational “Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene” -COD COR 241948, si va sugerez sa urmati un curs organizat de firme autorizate sa organizeze traininguri si sa emita diploma cu certificarea pentru aceasta competenta; diploma se emite pe persoana si nu pe companie.

  daca mai doriti amanunte va rog sa imi comunicati,

  ilie

 5. Larisa Marcu
  13/11/2010 at 4:16 pm

  Buna ziua, Am lucrat foarte mult in turism in diferite tari. Problema e ca nu am nici o calificare, dar am experienta de 12 ani ca barman,ospatar si receptionista. Credeti ca m-ar cursurile in turism facute online? Multumesc

 6. uciu
  18/11/2010 at 7:33 am

  Toata admiratia pentru realizarile dumneavoastra.
  Investitia mea in cunoastere, nu stiu sa o fructific, handicapul fiind varsta/52.
  Sunt inginer constructor,cu mai multe certificari; evaluator imobiliar, auditor energetic, formator. In prezent ma lupt cu elevii sa-i conving ca este bine pentru fiecare om sa cunoasca constructiile .Nu este o implinire profesionala.
  Am decis sa urmez o scoala de asistente sa plec in ”lumea larga”, poate mai are cineva nevoie de mine. Este prea tarziu?
  multumiri pentru timpul acordat/Felicia Uciu

 7. 19/11/2010 at 2:33 am

  @pentru Larisa

  Buna seara,

  din ce inteleg intrebarea este daca v-ar ajuta cursurile on line. Acestea va vor ajuta doar daca va ofera acea calificare (diploma) care va lipseste, altfel este o irosire de resurse. Avand in vedere ca in aceasta perioada se deruleaza foarte multe programe de training finantate din bani europeni, inlcusiv in domeniul turismului, va sfatuiesc sa urmati un asemenea curs sau cursuri pentru a va completa experienta si cu diploma / diplomele necesare.

  ilie

 8. 19/11/2010 at 2:46 am

  @pentru Felicia

  In primul rand va felicit pentru ca ati reusit sa nu ramaneti cantonata intr-un singur domeniu si ati reusit sa obtineti cateva calificari. Intr-adevar la aceasta data in Romania exista o mare problema – competenta nu este valorizata si pretuita. Sa speram ca in aproximativ 1-2 ani acest lucru va incepe sa se indrepte.

  Din punctul meu de vedere niciodata nu este prea tarziu sa faci ceea ce iti place. Cat priveste “scoala de asistente”, trebuie sa va ganditi ca luand-o pe acest drum, toata experienta acumulata in celelalte domenii devine irelevanta astfel incat tot ce ati investit in acel “capital propriu – timp, bani, sacrificii” va ramane undeva latent si poate pierdut pentru totdeauna din punct de vedere al reflectarii acestuia in nivelul salarial. Patrundeti pe o alta piata a muncii, care valorizeaza foarte mult si experienta, lucru care va va lipsi pe domeniul medical.

  Este alegere foarte grea pentru ca aveti de ales intre ceva care va place, sunteti experimentata, dar la aceasta data nu este valorizata pe piata muncii si intre ceva nou, care poate va va place si pare sa aiba potential financiar. Eu personal as incerca sa stau in domeniul in care ma pricep cel mai bine, chiar daca mai am de asteptat putin sau este mai greu de gasit acel loc de munca.

  ilie

 9. Mirela
  22/11/2010 at 1:52 pm

  Buna ziua,

  As dori sa-mi spuneti in masura in care stiti daca diploma obtinuta in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti – “Auditul securitatii, sanatatii in munca si evaluarea riscurilor” este recunoscuta in europa? si daca certificatul de absolvire – Inspector protectia muncii organizat de CPPPIM este de asemeni recunoscut in europa?

  Multumesc anticipat

 10. Oana
  01/12/2010 at 4:12 pm

  Am o experienta de 10 ani ca “om bun la toate” intr-o organizatie. Detin cunostinte PC, munca de secretariat, organizator de evenimente, relatii cu clientii, corectura, cursuri online, diverse. Pe cartea mea de munca scrie “asistent manager”.
  In prezent sunt in concediu maternal, fetita mea are un an si 3 luni, dar incep sa ma gandesc serios la ceva cursuri pentru ca in toamna sa am sanse sa imi gasesc un loc de munca.
  Ma simt atrasa sa lucrez intr-o editura, am auzit de asa numita pozitie de DTP-ist.
  Ce curs imi recomandati? Am vazut cursuri de grafica dar publicitara, ceea ce nu cred ca mi se potriveste. Va multumesc!

 11. llena
  02/12/2010 at 7:23 am

  Cum pot invata sa descifrez un bilant contabil ? Multuesc anticipat !

 12. 13/01/2011 at 4:43 pm

  buna ziua ; va rog sa mi raspundeti ,unde pot face un curs de pregatire profesionala de cateva luni ,in meseria tinichigiu auto ,vopsitor auto

 13. 13/01/2011 at 4:44 pm

  mentionez ca locuiesc in GALATI

 14. felicia
  17/03/2011 at 10:21 pm

  Multumesc, Ilie Dragan, faceti cinste celor “2MBA”-uri.
  Criza mea,a mamei, la varsta la care copiii si-au intarit aripile pentru zbor,am hotarat sa o transform in voluntariat .Rezultatul a fost un soc.Ajutor solicita cei ce nu muncesc.
  Felicia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *