Misterul magneților

Cristian Presura la “Jurnalul de Stiinte”
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/misterul-magnetilor-explicat-de-fizicianul-cristian-presura-1045671

Cursuri interesante:


Aceasta pagina a fost vizualizata de doritori de cursuri.

Daca doriti sa cumparati un curs, va rugam completati formularul din dreapta paginii. Multumim.

  4 comments for “Misterul magneților

 1. 16/04/2019 at 4:04 pm

  Este posibil sa atingem capetele cu poli asemanatori?

 2. 18/04/2019 at 3:02 pm

  Buna ziua. Cu tot respectul vreau sa va pun o intrebare care nu o sa va placa : Stim ca pulsoximetrele de pus pe deget ne furnizeaza saturatia de oxigen din sange dar si pulsul folosind aceeasi lumina emisa de un led . Intrebarea mea este ce ati inventat dvs. din moment ce acelasi lucru exista cu mult inainte de inventia numita "ceas cu masurarea pulsului" ? Multumesc si astept sa imi raspundeti aici.

 3. 18/05/2019 at 3:29 am

  Magnetul natural este magnetita si poli magnetici Nord Sud sunt in mod egal la o bucata de magnet nu ca cel colorat 80 % gri si 20 % rosu la taierea sau ruperea magnetului asi formeaza doi poli egali datorita campului magnetic al pamantului care este de fapt un camp electromagnetic deci campul electomagnetic al pamantului este un emitor iar magnetita un receptor . Asa se fac si magnetii artificiali cu un soc (electromagnetic putenic) si (neodim) procesul este mult mai complex.

 4. 16/11/2019 at 1:26 pm

  Buna ziua,
  O intrebare.Eu folosesc foarte des invertorul de sudura pentru a suda clasic cu electrod(sudura MMA).Credeti ca in jurul arcului magnetic care se formeaza in momentul in care se face scurtcircuitul dintre electrod si materialul de sudat se formeaza un camp magnetic periculos pentru corpul uman aflat in apropiere?

  Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *