Vom coloniza exoplanete si vom deveni o alta specie?

“Oamenii nu vor migra pe alte planete”, spune laureatul Nobel pentru fizica pe 2019, Michel Mayor. “Ideea asta, că oamenii vor trăi pe alte planete, este complet trăznită!”, spune el. Discutie in direct cu Corina Negrea, emisiunea Stiinta 360, Radio Romania Cultural

“O calatorie prin Univers”: t.ly/RkRED
Fizica Povestita: https://bit.ly/2YsKaAc
https://patreon.com/cristianpresura
https://discordapp.com/invite/presura
https://www.facebook.com/presura
https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
https://www.instagram.com/cristianpresura/

Cursuri interesante:


Aceasta pagina a fost vizualizata de doritori de cursuri.

Daca doriti sa cumparati un curs, va rugam completati formularul din dreapta paginii. Multumim.

Send this page to your friends:

  8 comments for “Vom coloniza exoplanete si vom deveni o alta specie?

 1. 25/01/2020 at 9:54 pm

  Povești de adormit copiii

 2. 25/01/2020 at 11:16 pm

  Buna ziua! Eu as avea o intrebare pentru dumneavoastra; cum se va sfarsi universul NOSTRU si de ce ?

 3. 25/01/2020 at 11:25 pm

  In corp fizic oamenii nu pot părăsi pamantul . Ei sunt făcuti să trăiască in acest mediu. E ca și cum ai vrea să zbori in cosmos cu un costum de scafandru. Poate doar sufletul dar și el trebuie să dezbrace un strat de energie telurică și să imbrace energia planetei pe care vrea să experimenteze.

 4. 26/01/2020 at 12:24 am

  Nu cred ca vom pleca nicaieri. Aici ne-am nascut si aici va fi sfarsitul nostru. Noi inca n-am reusit sa ajungem pe marte, dar pe o planeta locuibila. Plus ca traim intr-o societate care nu ne permite sa avansam…

 5. 26/01/2020 at 12:49 am

  Cred ca nu ne putem imagina cum vom putea controla spatiul, timpul, materia si energia in 10.000 de ani. In 1 milion ce sa mai vorbim. Problema soarelui care ne va distruge, mi se pare irelevanta in acest moment

 6. 26/01/2020 at 4:15 am

  Dacă tot ne bazăm pe fizică,și modelul darwinist de evoluție,de ce nu putem să trimitem noi,ca specie, către alte exoplanete,materialul necesar, fundația vieții? Adică cum a început la noi….primele microorganisme,bacteriile,planctonul,mormolocii,amfibienii,reptilele,etc absolut tot lanțul de evoluție.

  De exemplu.Cu cunoștiințele de acum + cele de peste 100,1000,poate zeci de mii de ani..,de exemplu,vom știi 80% sigur despre 9-10 exoplanete capabile să susțină viața.Poate și mai multe.
  Astăzi avem sonde care au părăsit sistemul solar.Eu sunt de părere că într-un viitor îndepărtat vom depăși și alte bariere.De ce nu trimitem ingredientele fundamentale ale vieții pe exoplanete,cu speranța că viața va izbucni în modul în care a făcut și pe Terra?
  Adică va dura mult,dar sună eficient.Un plan B în caz că specia nu va fi în stare să călătorească așa distanțe în carne și oase.

  E greu de imaginat.Sunt multe variante,multe variabile,dar poate cu generații și generații,mințile strălucite vor fi din ce in ce mai prospere.cu trecerea timpului,și evoluția propriu zisa,e greu de prezis ce descoperiri și ce inovații va face omenirea.

 7. 26/01/2020 at 4:20 am

  Mai bine ne facem lucrurile mai bune aici pe pamant, dupa sa mergem pe alte planete. Si oarecum trebuie sa ajungem sa putem comunica si trimite oameni ca sa nu se transforme in 2 specii diferite. Probabil peste puțin 10.000 de ani vom reuși asta

 8. 26/01/2020 at 8:37 am

  Poate deja colonizam alte planete..si pământul poate e o "altă" planetă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *