Parentime

Am vazut prezentarea cursului de prim ajutor la dvs in site si m-am gandit sa prezint si eu un alt curs la care am fost la Parentime.

Sunt un centru complet de cursuri pentru parinti, au foarte multe chestii interesante.

Eu am facut la ei 2 cursuri si mi-ar fi greu sa aleg intre ele:
• Am facut un curs de psihologia copilului mic, il botezau ei “sa intelegem copilul si copilaria” care mi-a deschis capul in multe privinte in ceea ce il priveste pe copilul meu. Cea mai mare descoperire cred ca a fost ca nu fac lucrurile ca sa ne faca in ciuda, ci pentru ca au cu totul alta modalitate de a privi lucrurile si asa functioneaza ei. De aia repeta un lucru pana te innebunesc si se apuca sa studieze ciucurii de la covor tocmai cand te grabesti mai tare. Cursul este tinut de o psiholoaga (Carmen Anghelescu), care am inteles ca este singura specialista de la noi din tara pe perioada asta numita copilarie mica (de la 0 la 3 ani cand este cea mai importanta etapa din dezvoltarea unui copil) si ne-a dat informatii despre cum invata, la ce sa te astepti la anumite varste, cum interactioneaza temperamentul tau cu cel al copilului.

Cursul dureaza 8 sesiuni a cate 3 ore cate 2 sesiuni pe saptamana. Au am facut cursul seara de la 7 la 10 , dar au si cursuri dimineata.

Celalalt curs de la Parentime se chema Trainingul Parintilor Eficace si este un curs de comunicare. Nu am stiut foarte bine la ce sa ma astept la inceput. Comunicarea parea un cuvant prea mare si abstract. La sfarsitul cursului pot insa sa spun ca a fost poate cel mai folositor curs atat pentru dezvoltarea mea personala cat si pentru relationarea cu copilul.

Am iesit alt om din curs decat am intrat si m-am mirat si eu de ce mare a putut sa fie schimbarea. Acum ma ingrozesc de cum puteam sa ma uit la copilul meu inainte si de cat de putin credit ii dadeam, si de cat de putina incredere aveam in el, de ce urat puteam sa vorbesc cu el.

Imi era teama la inceput sa nu dau peste un curs din ala penibil de dezvoltare personala americanesc, dar ziua de curs a devenit incet incet punctul culminant al saptamanii.

Am avut intotdeauna o reticenta pentru modalitatea consacrata de crescut copii prin care se presupune ca ei trebuie sa faca ce zici tu doar pentru ca tu esti parintele, dar cand incercam sa fac altfel nu stiam cum. Acum am si instrumentele pentru ca la curs asta am facut am dobandit niste instrumente concrete de comunicare democratica: cum spui ca ceva iti place, ca ceva nu iti place, fara a deveni autoritatea suprema in materie. E atat de placut sa nu mai trebuiasca sa fiu eu cel care hotaraste daca ceva e bine sau e rau.

Cursul Parentime a avut 9 sesiuni a cate 3 ore o sesiune pe saptamana (ca sa apuci sa practici abilitatile dobandite la curs de la o saptamana la alta) si a costat 1.200 lei. Cursurile sunt organizate tot asa si dimineata si seara.

Si mai multe detalii despre curs gasiti aici: www.parentime.ro

Cursuri interesante:

  2 comments for “Parentime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *